Reţete de la cititori: Tort cu flori

tort_cu_flori.jpg

tort cu flori reteta ingrediente preparare
Tort cu flori

Adriana Szerepi ne-a pregătit un delicios tort cu flori.

Ingrediente Tort cu flori:

Blat: 6 ouă, 300 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 6 linguri ulei, 175 g făină, 50 g nucă, 1 praf de copt. Albuşurile se bat spumă tare apoi se adaugă treptat zahărul şi se mixează până ce spuma stă pe tel ca la bezea apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, uleiul şi la urmă făina amestecată cu nuca ţi praful de copt. Se coc 3 foi.

Crema 1 Tort cu flori:

1 iaurt cu vişine de 350 g, 5 linguri zahăr pudră, 1 plic gelatină granule, 1 compot vişine şi 250 ml frişcă. Vişinele se desfac de sâmburi şi se lasă la scurs, gelatina o hidratăm cu zeama de compot apoi o topim pe abur. Iaurtul îl amestecăm cu zahărul până se topeşte apoi adăugăm gelatina topită, frişca bătută şi jmătate din vişine.

Crema 2 Tort cu flori:

250 g ciocolată amăruie, 350 ml frişca lichidă. Ciocolata şi 250 ml frişcă se pune la topit pe abur după care se răceşte şi se dă la frigider 2-3 ore. Se mixează şi se adaugă restul de frişcă bătută şi restul de vişine, opţional. Se pot pune şi fulgi de ciocolată. Ornamentele sunt din fondant. Blaturile le-am însiropat cu sirop de ciocolată albă.

 

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1