Reţete de la cititori: Tort cu cremă de vanilie şi krantz- Timea Pop

Ultima actualizare:

Blat 1: Mixăm albuşurile spumă cu un vârf de sare. Când albuşurile sunt tari, adăugăm zahărul şi zahărul vanilat şi mai mixăm câteva minute. Apoi adăugăm treptat mixând după fiecare: gălbenuşurile, laptele şi uleiul. La final încorporăm făina amestecată cu praful de copt.Turnăm compoziţia într-o formă rotundă (26cm) tapetată pe fund cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de aproximativ 30 minute.

Blat 2: mixăm albuşurile cu un vârf de sare apoi adăugăm mixând în continuare zahărul. Încorporăm uşor nuca, turnăm compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor la 175-180 grade timp de 25 minute, apoi cu uşa cuptorului deschisă mai lăsăm 5-10 minute.Blaturile le facem pe rând şi le lăsăm la răcit.

Crema: frecăm gălbenuşurile cu zahărul apoi amestecăm cu făina şi adăugăm treptat şilaptele. Punem pe foc şi lăsăm să fiarbă amestecând mereu, până se îngroaşă şi devine ca o budincă. La final adăugăm zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Luăm de pe foc şi adăugăm untul, amestecând până se topeşte şi se încorporează bine în cremă. Lăsăm la răcit.Mixam cele 300 ml frişcă, punem deoparte 4 linguri pentru ornat. Turnăm apoi crema de vanilie răcită peste frişcă şi mixăm până la omogenizare.

Împărţim crema în 3 părţi: 2 mai mari şi o parte mai mică pentru îmbrăcat tortul.

Krantz: caramelizăm zahărul într-un vas cu fund mai gros şi când zahărul s-a caramelizat complet (atenţie să nu se ardă), adăugăm nuca uşor prăjită. Amestecăm bine şi turnăm pe o folie de aluminiu.

După ce s-a răcit aşezăm bucăţile de nucă cu caramel pe un prosop, împăturim prosopul şi cu sucitorul zdrobim până obţinem bucăţile dorite.

Asamblare: Tăiem primul blat în doua şi aşezăm prima foaie pe o farfurie peste care aşezăm inelul de la tava de tort. Însiropăm prima foaie peste care întindem cu o lingură prima parte de cremă. Aţezăm peste cremă blatul de nucă şi punem a doua parte de cremă nivelând frumos. Punem cealaltă foaie de blat şi o însiropăm. Dăm la frigider timp de o oră. Scoatem din frigider şi îndepărtăm inelul, apoi ungem tortul cu restul de cremă de jur împrejur şi deasupra ornăm cu krantz şi pe laterale iar cu frişca pusă deoparte facem câteva floricele cu posul. Dăm la frigider până a doua zi sau minim 3-4 ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net