Reţete de la cititori: Tort cu ciocolată – Carmen Nadaban

Citeste tot despre: 

Ingrediente:Blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte, praf de copt.

Preparare
Albuşurile se bat spumă bine cu cele 8 linguri de zahăr, după care se adaugă treptat câte un gălbenuş, apoi uleiul şi laptele. La sfârşit se adaugă făina anestecându-se cu o lingură de lemn. Compoziţia se toarnă într-o tavă mare (trebuie să iasă un blat mare şi subţire) de cuptor şi se coace circa 20 minute.
Crema: 500 ml frişcă lichidă, 400 g ciocolată (150 g ciocolată neagră şi restul ciocolată cu lapte), bombonele pentru decor.
Ciocolata se topeşte într-o cratiţă pe abur. Frişca se bate bine cu mixerul după care se adaugă ciocolata topită.
Blatul copt se taie în 3 fâşii. Pe prima fâşie se pune cremă, se rulează, când se ajunge la sfârşit în continuare se rulează cea de a doua fâşie. La fel se procedează şi cu cea de a treia. Tortul obţinut se aşează pe un platou, se îmbracă cu restul de cremă şi se ornează după preferinţă.



Loading...