Reţete de la cititori: Spumă de ciocolată cu afine

spuma_de_ciocolata.jpg

ciocolata spuma afine reteta
Spumă de ciocolată cu afine
Citeste tot despre: 

Ana Guran ne-a pregătit spumă de ciocolată cu afine.

Ingrediente Spumă de ciocolată cu afine:

500 ml frişcă lichidă, 1 ciocolată cu lapte sau 100 g finetti, 1 ciocolată albă, 50 ml sirop de afine.

Preparare Spumă de ciocolată cu afine

Se bate frişca până îşi dublează volumul şi devine spumoasă. Se opreşte un pahar de frişcă şi restul se împarte în două părţi egale. Se topeşte ciocolata albă şi neagră separat. Ciocolata neagră se amestecă cu o porţie de frişcă. Cealaltă porţie se amestecă cu ciocolata albă. Frişca păstrată în pahar se amestecă cu siropul de afine. Se aşază în straturi în cupe transparente. Se ţine la frigider câteva ore ca să se răcească bine şi să se aşeze gusturile.

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente pentru 2 sufleuri: 100 g ciocolată neagră, coaja de la o lămâie, 2 albușuri de ou, 1 gălbenuş de ou, 6 linguri lapte, 2 linguri de zahăr, 1/2 lingură făină.

  • Ingrediente pentru blat: 8 ouă, 12 linguri de zahăr, 8 linguri de făină, 2 linguri de cacao pudră, 5 linguri de ulei, 50 de grame ciocolată de menaj, 1 praf de copt.Ingrediente pentru cremă: 1 plic budincă vanilie, 1 plic budincă ciocolată, 700 ml lapte, 6-8 linguri de zahăr, 50 de grame de nucă de cocos, 200 ml frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină.Ingrediente sirop: 100 ml apă, 50 g zahăr, esenţă de rom.Nucă de cocos pentru ornat.

  • Pentru blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină, 2 linguri ulei, un praf de sare.