Reţete de la cititori: Rulada din piept de raţă cu chutney de mango şi cous-cous cu stafide/Pătraş Simona

CLIIMA20121123_0073_1.jpg

Rulada din piept de raţă cu chutney de mango şi cous-cous cu stafide

Ingrediente:Pentru rulada din piept de raţă avem nevoie de: 1 piept de raţă, 1 rodie, 1 portocală, 150 de ml vin alb, 100 ml suc de rodie, coajă de lămâie, coajă de portocală, coajă de limetta, boabe de coriandru, cuişoare, piper mozaic, cimbru verde.

Pentru chutney de mango folosim: 350 g mango curăţat şi tăiat cubuleţe, 130 g zahar brut, 1 lingură ulei de masline, 1 ceapă roşie tocată, 1 linguriţă boia de ardei iute, 2 linguri ghimbir tocat mărunt, 3 păstăi de cardamom, 1/2 linguriţă turmenic măcinat, 1/2 linguriţă cuişoare măcinate, 1 baton scorţişoară, 150 ml oţet de mere, 50-100 ml apă, 130 g zahăr brut, 1 linguriţă rasă sare.

Pentru cous- cous cu stafide: 100 g cous- cous, 100 ml apă, 1 lingură unt, 1 portocală, 50 g stafide brune.

Mod de preparare:

Preparare ruladă: Pieptul de raţă dezosat se spală, apoi se crestează pe partea cu piele şi se masează bine cu jumătate din ingredientele de mai sus pe ambele părţi.

Într-un bol punem vinul alb, sucul de la portocală, coriandru zdrobit, cuişoare, cojile de portocale, lămâie, limetta, piperul mozaic, sucul de rodie şi amestecăm bine, apoi adăugăm pieptul de raţă şi dăm la frigider timp de câteva ore (eu l-am lăsat peste noapte).

A doua zi scoatem pieptul de raţă din marinadă şi îl prăjim în ulei încins timp de 4 minute pe ambele părţi.

Lăsăm să se răcească, apoi adăugăm pe partea fără pieliţă seminţele de rodie, rulăm pieptul de raţă şi legăm bine cu un şnur de silicon.

Rulada obţinută se pune într-un vas termorezistent, în care am adăugat puţin suc de rodie, untura de raţă, cimbru verde, coaja de portoală, lămâie, limetta şi dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 8- 9 minute.

Când rulada este gata se scoate din tavă şi se lasă să se răcească, apoi se taie felii.

Preparare chutney de mango: Într-o tigaie încingem uleiul la foc mediu şi adăugăm ceapa, ghimbirul şi prăjim cam 30 secunde. Punem condimentele şi mai prăjim câteva secunde.

Adăugăm oţetul şi apa, iar când începe să fiarbă punem şi zahărul.

Când zahărul s-a dizolvat adăugăm întreaga cantitate de mango, sarea şi fierbem la foc mic timp de 35- 40 minute, până obţinem un sos dens.

Preparare cous -cous cu stafide: Într-un vas punem cous-cousul şi adăugăm peste el apa clocotită, apoi lăsăm 15 minute acoperind vasul.

Adăugăm untul, stafidele hidratate în puţină apă, sucul de portocală şi punem pe foc timp de 5 minute amestecând continuu.

Servim pieptul de raţă cu chutney de mango alături de garnitura de cous-cous cu stafide şi un pahar de vin alb!

Poftă bună!





Loading...