Reţete de la cititori: Prăjitură foaie peste foaie - Clementina Cojan

Ultima actualizare:

    Prajitură foaie peste foaie
Prajitură foaie peste foaie

Ingrediente: 6 ouă, 200 g mac, 250 g zahăr, 1 praf de copt, 8 linguri de făină.    Crema: 3 ouă întregi, 3 linguri de făină, 300 ml lapte, 7 linguri zahăr, 1 pachet unt.

Preparare

Pentru foi mixăm ouăle cu zahărul până acesta se topeşte. Adăugăm, pe rând,  celalalte ingrediente. Se obţine un aluat mai moale din care facem 4 foi pe dosul tăvii.

Pentru cremă amestecăm pe baie de aburi ouăle cu laptele, făina şi zahărul până obţinem o cremă. O lăsăm să se răcorească şi o amestecăm cuuntul frecat spumă. Adăugăm şi 2-3 plicuri zahăr vanilinat şi asamblăm prăjitura. Foaie, cremă, foaie, cremă. Peste ultima foaie se pune cremă şi se răzuieşte ciocolată. Se taie a doua zi, când s-au înmuiat foile.

image
image
image
image
image
image
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net