Reţete de la cititori: Prăjitură cu nucă şi cremă de lapte - Andreea Denisa Ichim

Citeste tot despre: 

Ingrediente:Blat: 4 ouă, un praf de sare, 2 linguri apă, 4 linguri zahăr, 2 linguri ulei, 4 linguri nucă măcinată, 2 linguri făină, o linguriţă praf de copt.Crema: 200 ml lapte, 2 linguri zahăr, 2 linguri amidon, 200 ml frişcă lichidă.Sirop: 150 ml apă, o lingură zahăr, esenţă de rom.

Decor: Ciocolată rasă

Preparare
Blat:
Albuşurile cu apa şi praful de sare se bat spumă. Se adaugă zahărul şi se mixează până devin lucioase, se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei. Apoi se pune nuca, se omogenizează, iar la final făina amestecată cu praful de copt. Se pune în tavă (20x30) cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate şi se lasă la răcit pe grătar.
Crema: 150 ml lapte se pun pe foc cu zahărul. 50 ml lapte se amestecă cu amidonul. Când laptele clocoteşte se toarnă amidonul amestecând continuu până se îngroşă. Se lasă la răcit. Se bate frişca şi se încorporează în crema rece.
Sirop: Apa cu zahărul se pun pe foc, până se dizolvă zahaăul, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.
Asamblare
Blatul se taie în două. Se pune o parte de blat pe platou şi se însiropează, apoi se pune jumătate de cremă, cealaltă parte de blat însiropată şi iarăşi cremă. Deasupra se rade ciocolată.Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1