Rețete de la cititori: Piept de pui cu ananas - Iulia Ker

CLIIMA20140604_0041_1.jpg

Piept de pui cu ananas
Citeste tot despre: 

Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat, 1 lingură de amidon2 linguri uleighimbir proaspăt sau uscat (aprox. o lingurita)un dovlecel, un  ardei kapia sau ardei gras galben  sau portocaliu   ceapa verde sau praz, 1 cutie de compot de ananas , orez, de preferinta orez salbatic

Pentru marinata
 2 linguri sos de soia,
½ pahar vin alb
1 lingura ulei
1 linguriţă sare
1 lingurită zahar de preferinta brun

Preparare
Se taie pieptul de pui cubulete şi se pune la marinat  cam ½ oră cu  ingredientele pentru marinată.

 Bucăţile de pui , se presară cu amidonul, se sărează şi se prăjesc în ulei fierbinte până devin aurii. Se scot bucăţile de carne şi se pun la cald.

Ghimbirul , ananasul şi celalate ingrediante taiate cubuleţe se prăjesc uşor în uleiul rămas, se sting cu sucul de ananas  şi se dă în clocot. Se adaugă bucăţile de carne în sos  şi se mai lasă 5 minute. Se presară cu ceapa verde taiată marunt sau cu praz.

Se serveşte cu orez fiert în apă cu sare.



Loading...