Reţete de la cititori: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine - Daniela Andrei

Ultima actualizare:

    Papanaşi cu dulceaţă de afine
Papanaşi cu dulceaţă de afine

Ingrediente: 600 grame brânză proaspătă, 100 grame zahăr, 2 ouă, 1 praf de copt, 1 linguriţă cu suc de lămâie şi coaja rasă, esenţă de vanilie şi de migdale, zahăr vanilat, un praf de sare, făină cât cuprinde, ulei pentru prăjit, smântână şi dulceaţă pentru ornat.

Mod de preparare

Amestecăm brânza împreună cu zahărul, ouăle, sarea, esenţele şi coaja de lămâie.

Cernem făina împreună cu praful de copt şi o adăugăm în compoziţie, amestecând bine. Dacă este necesar (aluatul obţinut e prea moale)  mai adăugăm 1-2 linguri de făină şi frământăm bine aluatul.Împărţim aluatul în mod egal, în funcţie de numărul de porţii dorite, şi, în tot atâtea biluţe, pentru discuri.Cu mâna dată prin făină (ca să nu se lipească aluatul) formăm discurile şi biluţele.Punem uleiul la încins într-o tigaie sau într-o cratiţă adâncă, şi, la temperatură mică, rumenim biluţele şi discurile, pe ambele părţi.Scoatem papanaşii pe măsură ce sunt prăjiţi şi îi punem la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie.Înainte de a-i servi pudrăm zahărul vanilat şi îi ornăm cu smântână şi dulceaţă după preferinţă!Eu am folosit dulceaţă de afine.Se servesc calzi! Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net