Reţete de la cititori: Pâine cu secară – Carmen Nadaban

Ultima actualizare:

    Pâine cu făină de secară
Pâine cu făină de secară

Ingrediente: 370 ml apă, 2 linguriţe suc de lămâie, 2 linguri ulei, 175 g făină de secară, 500 g făină albă, 30 ml lapte, 2 linguriţe de sare, 4 linguriţe zahăr şi 2 linguriţe drojdie uscată.

Preparare

Se pun într-un castron apa, sucul de lămâie şi uleiul (sau în cuva maşinii de pâine, folosind programul de frământare şi dospire), se adaugă cele două tipuri de făină, laptele, zahărul, sarea. Toate ingredientele se frământă bine şi se lasă la dospit cam 1 h. După o oră aluatul se întinde pe o planşă, se face un sul mic şi se aşează într-o tavă de chec. Se mai lasă la dospit circa 20 minute după care se pune la cuptor. Cuptorul trebuie să fie încălzit la 220 grade. După 20 de minute de coacere la temperatura de 220 grade se fixează temperatura la 180 grade şi se mai lasă la copt circa 10 minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net