Reţete de la cititori: Orez cu lapte şi sirop de căpşuni – Daniela Andrei

Ultima actualizare:

    Orez cu lapte şi sirop de căpşuni
Orez cu lapte şi sirop de căpşuni

Ingrediente: 1 l lapte proaspăt de capră, 1 ceşcuţă cu orez (bob rotund), 2 linguri cu zahăr sau după gust, un praf de scorţişoară. Pentru sirop: o mână de căpşuni, 2 linguri cu zahăr, o ceşcuţă cu apă. Opţional: un baton de vanilie.

Preparare

Punem orezul într-o crăticioară, adăugăm zahărul şi laptele. Aromăm cu scorţişoară, omogenizăm şi fierbem totul, la foc potrivit, în funcţie de textura/consistenţa dorită. Între timp, pregătim siropul de căpşuni: într-o crăticioară, punem apa şi zahărul (împreună cu batonul de vanilie) şi le fierbem împreună, atât cât zahărul să se topească complet. Adăugăm apoi căpşunile zdrobite şi continuăm fierberea până ce siropul format se îngroaşă puţin. 

Orezul cu lapte (după fierbere) îl aşezăm în cupe sau în boluri mici, îl ornăm cu sirop de căpşuni şi fructe proaspete şi îl păstrăm la rece până la servire. Poftă bună!

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net