Reţete de la cititori: Musaca cu vinete coapte şi piept de pui - Daniela Andrei

musaca_cu_vinete_coapte_si_piept_de_pui.doc_.jpg

musaca,vinete,pui
Musaca cu vinete coapte şi piept de pui

Ingrediente

2 vinete subţiri
700 gr carne tocată de pui
150-200 gr caşcaval
5-6 buc de ceapă uscată
un ardei gras roşu (mare)
100 ml suc de roşii
10-15 roşii mici (de curte)
2-3 linguri cu ulei
sare şi oregano după gust
câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt

Preparare: Tocăm ceapa şi ardeiul gras, le aşezăm într-un vas împreună cu uleiul şi le călim la foc potrivit până devin translucide. Adăugăm carnea tocată de pui şi amestecăm până la încorporarea completă.

Condimentăm cu sare şi oregano, colorăm cu suc de roşii şi fierbem totul până ce sosul format scade suficient. Adăugăm apoi câteva frunzuliţe tocate de busuioc proaspăt.

Între timp, feliem vinetele, le sărăm puţin şi le coacem pe ambele părţi  (pe tava de aragaz sau pe grill).

Ungem un vas de yena cu puţin ulei, aşezăm o parte din feliile de vinete, iar peste acestea presărăm caşcavalul ras.

Adăugăm carnea de pui, presărăm încă puţin caşcaval şi aşezăm restul feliilor de vinete împreună cu roşiile (peste care vom adăuga caşcavalul rămas). Dăm vasul la cuptor atât cât este necesar. Să aveţi poftă!

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 500 g carne tocată, o ceapă, ulei 30 ml, sare, piper, pastă de tomate 3 lg, smântână, 2 ouă, caşcaval, 5-6 cartofi (depinde de vas).

  • Ingrediente500 g carne tocată (după gust)800 g cartofi noi1 legătură ceapă verde100 ml supă de carne sau de legume3 linguri pastă de roşii4 linguri uleioregano uscatsare piper