Reţete de la cititori: Fursecuri glazurate - Anişoara Ursan

Citeste tot despre: 

Ingrediente: 250 g unt sau margarină, 100 g zahăr brun, 2 linguri cu miere lichidă, 1 ou, 2 gălbenuşuri, jumătate de linguriţă de scorţişoară, 250 g făină, 150 g amidon porumb, o lingură de cacao, un praf de sare.Bezea: 2 albuşuri, un praf de sare, 50 g zahăr, 3 pliculeţe de zahăr vanilat.Decor: 100 g miez de nucă prăjit şi mărunţit, câteva căpşuni mari, tăiate în jumătăţi, 50 g ciocolată neagră de menaj, 50 g ciocolată albă de menaj.

Preparare
1.Margarina sau untul aflat la temperatura camerei se taie cubuleţe, apoi se mixează cu un praf de sare, cu zahărul şi mierea până obţinem un amestec cremos. Se încorporează şi oul şi gălbenuşurile, apoi făina amestecată cu amidonul, scorţişoara şi cacao. Se mixează la viteza maximă, apoi aluatul obţinut se bagă în celofan şi se dă la rece circa 30 minute.
2. Între timp se mixează albuşurile de ou cu un praf de sare apoi cu zahărul şi zahărul vanilat, până se obţine o bezea tare care se dă la rece.
3. Între două foi de celofan întindem aluatul de la frigider, într-o foaie cât mai uniformă, cu grosime de 4-5 mm, din care decupăm cu o formă, discuri cu diametru de 4-5 cm, care se aşează într-o tavă neunsă, uşor distanţate, se ung cu bezea, deasupra se presară miez de nuca şi se coc la foc potrivit circa 10 minute.
După ce s-au răcit se glazurează cu ciocolată topită, deasupra se potrivesc câte o jumătate de căpşună (se spală căpşunile înainte de ale tăia, sub jet de apă rece, apoi se şterg uşor cu şerveţel), deasupra căpşunilor se glazurează cu ciocolată albă, topită. Se dau la rece câteva minute, să se întărească puţin ciocolata.

Loading...