Reţete de la cititori: Fursecuri «Alb şi negru» - Ermina Vlăsceanu

fursecuri_alb_si_negru.jpg

reteta ingrediente preparare fursecuri
Fursecuri alb și negru

Ingrediente:

3 ouă

450 g zahăr

4 plicuri de zahăr vanilinat

500 ml ulei

14 g amoniac stins în puţin lapte

faină cât cuprinde

Crema:

200 g ciocolată

100 unt.

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat apoi se adaugă uleiul, amoniacul stins în lapte şi faina cernută cât să iasă un aluat tare. Se fac biluțe care se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând distanţă între ele. Se coc în cuptorul încălzit înainte cca 10 minute. Când se răcesc, se lipesc cu crema de ciocolată. Pentru cremă, se topesc ciocolata și untul, amestecând continuu, apoi se adaugă câteva fursecuri fărâmiţate. Cu această cremă se lipesc fursecurile două câte două.
Poftă bună!
 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 1 ou, 2 linguri zahăr, 2 linguri ulei, 1 lingură lapte, ½ linguriţă amoniac, 1 praf de sare şi esenţe.

  • Ingrediente: 250 g unt sau margarină, 100 g zahăr brun, 2 linguri cu miere lichidă, 1 ou, 2 gălbenuşuri, jumătate de linguriţă de scorţişoară, 250 g făină, 150 g amidon porumb, o lingură de cacao, un praf de sare.Bezea: 2 albuşuri, un praf de sare, 50 g zahăr, 3 pliculeţe de zahăr vanilat.Decor: 100 g miez de nucă prăjit şi mărunţit, câteva căpşuni mari, tăiate în jumătăţi, 50 g ciocolată neagră de menaj, 50 g ciocolată albă de menaj.

  • Ingrediente: 300 g făină, 1 praf de sare, 150 g unt, 100 g zahăr pudră, 50 ml lapte dulce, gem de caise. Pentru decor: 2 linguri zahăr pudră.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1