Reţete de la cititori: Cheesecake cu afine – Alina Bantoi

cheesecake_cu_afine.jpg

Cheesecake cu afine pe farfurie. Reteta de cheesecake cu afine
Reteta de cheesecake cu afine. Cea mai delicioasa prajitura cu afine

Ingrediente: 250 g biscuiţi Oreo, 50 g unt, 400 g cremă de brânză, 250 g mascarpone, 300 ml frişcă lichidă, 200 g ciocolată albă, 100 g zahăr, 2 pliculeţe gelatină (praf), 400-430 g afine, 200 ml lapte, 3-4 linguri zahăr .

Preparare:
Prima dată măcinăm în robot biscuiţii Oreo şi-i amestecăm cu untul topit. Întindem uniform amestecul într-o formă de tort şi dăm la rece cel puţin jumătate de oră.
Amestecăm cu un mixer crema de brânză cu crema mascarpone, cu frişca bătută şi cu zahărul; topim ciocolata albă la bain marie sau la microunde (dacă o topiţi la microunde, oprim cuptorul şi amestecăm din 10 în 10 secunde).
Ciocolata topită o amestecăm cu crema de brânză şi pregătim 1 plic de gelatină conform instrucţiunilor de pe plic, apoi o încorporăm în crema de brânză cu ajutorul unei spatule.
Din fructe, oprim în jur de 100 g pentru decor. Restul le punem într-o tigaie, presărăm 3-4 linguri de zahăr peste ele şi le lăsăm pe foc mediu, amestecând mereu, până se înmoaie şi lasă sirop. Oprim focul. 3-4 linguri de afine plus siropul lăsat  le punem la blender .
Peste stratul de biscuiţi, aşezăm jumătate din crema de brânză, gemul de afine îl împrăştiem uniform pe suprafaţa cremei. Adăugăm şi restul de cremă şi o întindem cu grijă să nu o marmorăm cu afinele. Dăm cheesecake-ul la rece pentru jumătate de oră.
Între timp ne ocupăm de jeleu. Piureul de afine din blender îl trecem printr-o sită cu ajutorul laptelui, presând bine cu o lingură să obţinem o cantitate cât mai mare. Pregătim  al doilea pliculeţ de gelatină conform instrucţiunilor de pe plic (hidratăm gelatina în 4-5 linguri de apă rece timp de 10 minute, după care, o topim la foc mic pe aragaz având grijă să nu fiarbă) şi o adăugăm peste sucul de afine. Lăsăm la rece pentru 5 minute, apoi turnăm jeleul pe suprafaţa cheesecake-ului şi dăm din nou la rece pentru 4-5 ore, preferabil peste noapte.
Decorăm cu afine.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1