Rețete de la cititori: Cataif – Carmen Marilena Tender

Ultima actualizare:

    Cataif
Cataif

Ingrediente: 400 g fidea foarte subţire, 300 g zahăr, 500 ml apă, 50 g unt, 500 g frişcă, esenţă de vanilie, 200 g arahide decojite/fistic mărunţit.

Preparare:

Ungem o tavă cu puţin unt şi punem fideaua în strat subţire apoi o băgăm la cuptor 15 minute pentru a se rumeni. În acest timp preparăm siropul din apă şi zahăr. Acesta se ţine la foc până se leagă puţin şi apoi se pune esenţa de vanilie. Scoatem tava din cuptor şi turnăm siropul deasupra.

Mai dăm la cuptor încă 15 minute ca pastele să absoarbă siropul.Scoatem tava din cuptor, o lăsăm să se răcească şi între timp batem frişca.După ce s-a răcit fideaua o punem într-un vas şi deasupra adăugăm arahidele mărunţite/fistic şi frişca. Se poate orna cu kiwi, portocale sau orice alt fruct.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net