Reţete de la cititori: Baclava – Andrei Manz

Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Se împart foile în trei părţi egale. Se macină nucile şi se amestecă cu scorţişoara. Se topeşte margarina la microunde până devine lichidă. Se ia o foaie de plăcintă, se pune în tavă şi se unge cu margarină, se pune următoarea foaie, se unge şi tot aşa până se termină prima treime de foi. Se pune jumătate din cantitatea de nuci amestecată cu scorţişoară.

Se aşează peste nuci a doua treime de nuci şi se repetă operaţia făcută anterior. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate şi se acoperă cu ultima treime de foi unse. Se acoperă tava cu ceva deasupra ca să nu se usuce şi se dă la frigider 30-45 de minute.

Se aprinde cuptorul, se scoate tava de la frigider şi se porţionează baclavalele în formă de romb sau pătrate după preferinţă. Se dă la cuptor 25 de minute până se rumeneşte. Între timp se pregăteşte siropul, se amestecă apa cu zahărul şi se dă la foc mic. După ce au fiert se adaugă mierea, se mai dă un clocot iar la final se adaugă esenţele.

Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească iar când a ajuns la temperatura camerei se dă la rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net