Reţetă de cotlete de porc cu pere

reteta_de_cotlete_de_porc_cu_pere.jpg

Reţetă de cotlete de porc cu pere
Reţetă de cotlete de porc cu pere

A venit toamna cu perele ei dulci, zemoase, moi şi aromate şi ar fi păcat să nu pregăteşti şi o mâncărică gustoasă din ele. Îţi prezentăm o reţetă de cotlete de porc cu pere testată de noi. Şi nouă ne place!

Reţetă de cotlete de porc cu pere

Ingrediente

  • 1,5 kg de cotlete de porc fara os, feliate la 1,5 cm grosime
  • o para curatata, fara samburi si taiata pe lungime in 8 felii
  • 150ml de vin alb
  • o bucata de ghimbir lunga de 3 cm, curatata si taiata julien
  • 2 lingurite de amidon de porumb amestecat cu 2 lingurite de apa
  • 4 fire de ceapa verde tocata marunt
  • 230 ml de zeama de supa de pui
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de otet de vin
  • 2 lingurite de ulei de rapita
  • piper, dupa gust
  • sare, dupa gust

Prepară şi: Reţetă de zacuscă cu vinete şi ardei

Mod de preparare

Condimentează carnea cu sare şi piper. Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu.
Găteşte carnea câte 3 minute pe fiecare parte, până se pătrunde. Scoate-o apoi pe farfurie şi păstreaz-o caldă. 
Scurge grăsimea, pune oţet şi zahăr în tigaie şi amestecă până la dizolvare, pe foc mediu, până când are culoare închisă (20 secunde).

Află continuarea pe clickpoftăbună.ro!

Prepară şi: Reţetă de porumb cu bacon şi smântână

Loading...

Citește și

  • Eşti în pană de idei pentru o masă „ca la carte"? Iată ce gătesc cititoarele Click! Îţi prezentăm astăzi cinci reţete delicioase, trimise de maestre în bucătărie. O idee de aperitiv, două feluri principale delicioase şi două propuneri pentru un desert gustos. Toate, uşor de preparat şi foarte gustoase. Poftă bună!

  • Ingrediente: 500 g făină, 350 ml apă călduţă, 1 plic drojdie uscată, 1 lingură sare, smântână, caşcaval.

  • Ingrediente: 4 ouă, 250 ml de lapte, 2 pahare de zahăr (folosim acelaşi pahar cu care am măsurat 250 ml lapte), 6 linguri de ulei, 1 lingură de cacao, 1 linguriţă de scorţişoară, coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă cu vârf de praf de copt, sare, făină cât să iasă un aluat ce curge (cam 3 pahare).