Rețeta de clătite-curcubeu a Andreei Bănică. Arată super!

andreea-banica-reteta-clatite.jpg

Andreea Bănică a făcut clătite pentru fiul ei, Noah
Noah, băiețelul Andreei Bănică, a ținut să orneze el clătitele cu fructe de pădure

Andreea Bănică recunoaște că nu prea obișnuiește să facă dulciuri, însă azi a încercat ceva absolut minunat – clătite. Dar nu din cele obișnuite, ci clătite-curcubeu. Le-a ornat cu fructe de pădure și sirop de arțar, iar soțul și fiul ei, Noah, au dat năvală. Rețeta postată pe paginile ei de socializare a primit, în doar o oră, mii de aprecieri.

Pentru această rețetă, artista a folosit: 200 g de făină, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță de praf de copt și una de ulei, 250 ml lapte de cocos, două ouă, esență de vanilie și coloranți alimentari. Nu a pus deloc zahăr, căci a îndulcit la final „turnulețul multicolor” cu sirop de arțar. „Abia aștept să-i văd reacția lui Noah, pentru că nu voi folosi zahăr, așa că are voie și el. Dar cel mai fericit, vă spun sigur, o să fie mister Lucian. Într-adevăr, soțul abia se mai putea opri din mâncat și aproape că a uitat să împartă cu cel mic.

Pentru această rețetă de clătite americane colorate a amestecat mai întâi ingredientele uscate: făina, bicarbonatul și praful de copt. Într-un alt vas a bătut gălbenușurile de ou cu laptele de cocos și esența de vanilie, a adăugat în ploaie făina, apoi a încorporat și albușul bătut spumă separat, cu mișcări ușoare, de jos în sus. Aluatul rezultat este mai gros decât cel de la clătitele clasice. L-a împărțit în 6 boluri, iar în fiecare a pus câteva picături de colorant alimentar: roșu, albastru, galben, verde... A prăjit în tigaie, pe rând, aluat din fiecare bol, a decorat clătitele cu zmeură, afine și sirop de arțar, iar rezultatul – pe cât de arătos, pe atât de gustos.

Loading...
 
 

Citește și

  • Andreea Bănică spune că Lucian este un soţ model, în ciuda scandalurilor apărute în presă, în ultima perioadă.

  • La începutul lunii martie anunța că se desparte de PRO TV după 25 de ani de jurnalism pe toate fronturile, de la reporter, editor, corespondent, prezentator de știri și realizator de emisiuni. Elena Lasconi (48 de ani) a luat această decizie, anunțându-și candidatura la Primăria Câmpulung Muscel din partea USR. Acum se împarte între politică, familie și gospodărie și își învață fanii să facă preparate delicioase.