Rețeta de bulion a lui Radu Anton Roman. Ai nevoie de doar două ingrediente

bulion.jpg

bulion sos de rosii
Bulionul este nelipsit din cămara pregătită pentru iarnă
foto: Shutterstock

Toamna, gospodinele își pun cămările la punct, iar din ele nu lipsește bulionul. Deși este ușor de făcut, acest preparat necesită migală și timp. Printre rețetele regretatului Radu Anton Roman se regăsește și cea de bulion tradițional, un ingredient de bază în preparatele românești.

În cartea care l-a consacrat, „Bucate, vinuri şi obiceiuri Româneşti”, Radu Anton Roman le propune bucătarilor o reţetă tradiţională de preparare a bulionului.

radu-anton-roman.jpg

radu anton roman
Trucurile culinare ale lui Radu Anton Roman sunt o adevărată comoară pentru pasionații de gătit
foto: captură video

Ingrediente bulion 

  • 20 de kilograme de roşii coapte 
  • O ceaşcă de sare

Mod de preparare bulion

Potrivit Lui Radu Anton Roman, prepararea este destul de simplă. Roşiile se taie în bucăţi şi se trec printr-o sită specială, care se mai găseşte în magazine. Pulpa obţinută se pune la fiert, se adaugă seara și se ține pe foc până când preparatul capătă aspectul unei paste. După ce s-a răcit se toarnă în sticle sau borcane şi se aşază în cămară.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1