Reţeta câştigătoare: Tort cu fructe, frişcă şi fulgi de migdale

tort_cu_frisca_si_fructe.jpg

tort cu frisca fructe si fulgi de migdale
Tort cu fructe, frişcă şi fulgi de migdale
Citeste tot despre: 

Câştigătoarea noastră se numeşte Zoe Anghel. Ea va primi un wok de la Tefal.

Ingrediente blat:

4 ouă, 125 g făină, 125 g zahăr, 1pliculeţ zahăr vanilat, un praf de sare;

Sirop: 300 ml apă, 3 linguri de zahăr, o jumătate de păstaie de vanilie, o lingură de zeamă de lămâie;

Decor: 500 ml smântână pentru frişcă, fructe Physalis, compot ananas, piersici, fulgi de migdale.

Preparare blat:

Mixăm ouăle întregi cu zahărul şi un praf de sare până obţinem o compoziţie pufoasă. Adăugăm vanilia, făină în două ture şi amestecăm delicat de sus în jos. Punem compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi coacem blatul 30 -35 de minute la 180 °C. Putem însiropa blatul cu zeama de la compot sau cu un sirop făcut în casă. Punem într-o crăticioara apa, zahărul şi păstaia de vanilie şi fierbem 3-4 minute. După ce stingem focul adăugăm şi zeama de lămâie. Mixăm smântâna pentru frişcă, iar la final adăugăm vanilia şi zahărul pudră cernut. Tăiem blatul pe jumătate şi începem să asamblăm tortul. Punem prima bucată de blat pe un platou şi-o însiropăm. Scurgem fructele din compot, le tăiem mărunt şi le punem peste blat. Acoperim cu frişcă şi apoi aşezăm al doilea blat. Însiropăm, punem iar fructe, apoi îmbrăcăm tortul cu frişca rămasă. Putem folosi un poş pentu un model drăguţ. Îl ornăm cu fructe după imaginaţie (ananas şi piersici scurse bine, Physalis) şi presărăm fulgi de migdale pe tot tortul. Ţinem tortul la rece câteva ore, apoi se poate servi. Poftă bună !

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și