Rețeta câștigătoare: Tort cu ciocolată și zmeură

22-sante-tort-cu-ciocolata-si-zmeura-2.jpg

tort ciocolata zmeura preparare
tort cu ciocolată și zmeură
Citeste tot despre: 

Câștigătoarea noastră se numește Constantinescu Andra Marina. Ea ne-a pregătit un tort cu ciocolată și zmeură și va primi o tavă de silicon Tefal.

Ingrediente: Blat: 

5 ouă, 1 praf de sare, 10 linguri zahăr, 5 linguri ulei, esență de rom, 2 linguri de cacao, 5 linguri de făină, 1 plic de praf de copt, 300 g zmeură, 100 g ciocolată amăruie, 50 ml frișcă lichidă îndulcită;

Ingrediente: Sirop: 

5 linguri zahăr, 400 ml apă, esență de rom; 

Ingrediente: Cremă: 

400 g ciocolată cu lapte, 500 ml frișcă lichidă îndulcită. 

Mod de preparare: 

Pentru blat, separi ouăle. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se mixează cu zahărul până când devine bezea. Se adaugă gălbenușurile, uleiul și esență de rom și se omogenizează. Se încorporează cacaua, apoi făînă (treptat) și praful de copt, amestecând aluatul de jos în sus, ușor, cu o spatulă de silicon. Compoziția se toarnă într-o tavă detașabilă unsă cu ulei și tapetata cu hârtie de copt și se introduce la cuptor până când trece de testul scobitorii. Se scoate blatul și se lasă să se răcorească 10-15 minute. Se scoate din tavă. Pentru sirop, se caramelizează zahărul într-o craticioară, apoi se adaugă apă și se lasă să fiarbă până când se topește tot caramelul. Se oprește focul și se adaugă esență de rom. Se lasă la răcit. Ciocolata se rupe în bucăți, se pune într-o crăticioară și se topește împreună cu 300 ml frișcă lichidă. Se transferă apoi într-un castron mare și se lasă să se răcească. După aceea, se adaugă restul de frișcă (rece) peste ea și se mixează. Blatul se taie în 3 părți. Se pune prima foaie, se însiropează, apoi 1/3 din cremă, apoi 1/3 din zmeură, până se termină. Se ornează tortul pe margini cu ajutorul cremei rămase. Pe margini, se pune ciocolata topită amestecată cu frișca lichidă.

Loading...

Citește și

  • Ingrediente pentru blat: 8ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr + 2 căni zahăr, 1 plic zahăr vanilat.

  • IngredienteBlat de ciocolată: 250 g ciocolată neagră, 60 g unt, 40 g ulei floarea soarelui, 100 ml frişcă vegetală Meggle, 4 ouă, 100 g zahăr, 150 g făină, 1 plic praf copt, 1 praf de sare.

  • Blat: 8 ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 1/2 praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Crema: 2 ouă, 300 ml lapte, 3 linguri făină, 50 g ciocolată, cacao, 1 esenţă rom, 250 g margarină (unt). Sirop: 4 linguri zahăr, 150 ml apă, 1 esenţă rom. Decor: 200 ml frişcă, 200 g ciocolată menaj, 1 lingură margarină (unt), bombonele decorative, trandafiraşi din rahat.