Reţeta câştigătoare de la cititori: «Un munte de tort»

un_munte_de_tort.jpg

desert un munte de tort
«Un munte de tort»
Citeste tot despre: 

Câştigătoarea noastră se numeşte Rebecca Mihaela Caragea. Ea ne-a pregătit un desert pe care l-a botezat: "un munte de tort". Rebecca va primi un aparat de vidat alimente.

Ingrediente «Un munte de tort»:

10 ouă, 20 linguri zahăr, 20 linguri făină, 5 linguri ulei, sare, 1 plic praf de copt, 1 litru frişcă, 1 compot ananas, o ciocolata pentru decor;

Mod de preparare «Un munte de tort»:

Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi cu praful de sare, după care se adaugă şi făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează apoi gălbenuşurile amestecate cu ulei şi se mixează uşor. Se tapetează o formă de tort cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor 20 de minute. Între timp, se bate bine frişca şi se dă la rece. Se taie tortul în trei foi, iar baza se lasă normal. Din restul tăiem câte două degete, ca mărime, să capete un aspect de munte. Se însiropează cu suc de ananas, după care se umple cu frişcă şi fructe din compot. Tortul se îmbracă în frişcă şi se ornează după preferinţe. Eu am ornat cu ciocolată, pe care am topit-o în prealabil. Poftă bună!

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente pentru blat: 8ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr + 2 căni zahăr, 1 plic zahăr vanilat.

  • Blat: 8 ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 1/2 praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Crema: 2 ouă, 300 ml lapte, 3 linguri făină, 50 g ciocolată, cacao, 1 esenţă rom, 250 g margarină (unt). Sirop: 4 linguri zahăr, 150 ml apă, 1 esenţă rom. Decor: 200 ml frişcă, 200 g ciocolată menaj, 1 lingură margarină (unt), bombonele decorative, trandafiraşi din rahat.

  • Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri lapte, 8 linguri ulei, 1 praf de sare, 15 linguri făină, 1 vârf cuţit de praf de copt.Pentru cremă şi decor: 1 l frişcă lichidă, 1 linguriţă zahăr pudră vanilat, 300 g struguri, 1 măr.

  • Nely Itco este câştigătoarea săptămânii la concursul nostru. Iată reţeta ei gustoasă.