Rețeta câștigătoare de la cititori: Tort Medovik

tort_medovik.jpg

reteta, tort, medovik, mascarpone, preparare
Tort medovik
Citeste tot despre: 

Câştigătoarea noastră se numeşte Grigorescu Georgiana. Ea va primi un aparat de vidat. Grigorescu Georgiana ne-a pregătit Tort Medovik.

Ingrediente Tort Medovik: 

Pentru foi: 2 ouă, 100 g unt, 80 g zahăr, 50 g miere, 1 linguriță bicarbonat stins cu zeamă de lămâie, 500-600 g făină, 1 praf de sare; Cremă: 250 g mascarpone, 200 ml smântână pentru frișcă, 300 g smântână 20% grăsime, 200 g lapte condensate; Pentru ornat: 200 ml smântână pentru frișcă, 100 g lapte condensate, nuci coapte, biscuiți, foi măcinate, coacăze roșii, 1 plic întăritor frișcă.

Preparare Tort Medovik: 

Pentru foi, mixăm spumă ouăle cu zahărul și praful de sare. Punem într-un vas pe foc untul și mierea până se topesc. Adăugăm bicarbonatul și menținem pe foc până compoziția crește în volum. Luăm de pe foc și adăugăm compoziția peste ouăle spumate. Adăugăm treptat făina. Punem aluatul pe o planșetă și frământăm ușor. Împărțim aluatul în 8 părți și întindem foile direct pe hârtia de copt presărată cu făină. Decupăm forma dorită și coacem fiecare foaie 12-15 minute. Pentru cremă, mixăm ușor toate ingredientele. Pentru asamblare, ungem fiecare foaie cu cremă, peste cremă presărăm vișine din dulceață. Mixăm smântâna pentru frișcă împreună cu laptele condensate, adăugând un plic întăritor frișcă, dacă este mai moale. Îmbrăcăm tortul cu această cremă, apoi cu amestecul măcinat de nuci coapte, biscuiți și surplusul de la foile coapte. Ornăm cu coacăze roșii.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1