Rețeta câștigătoare de la cititori: Tort cu fructe și frișcă

tort_cu_fructe_si_frisca.jpg

retete, tort, frisca, fructe, preparare
Tort cu fructe și frișcă
Citeste tot despre: 

Câștigătoarea noastră se numește Steluța Sideri. Ea va primi un aparat de vidat. Steluța Sideri ne-a pregătit Tort cu fructe și frișcă.

Ingrediente Tort cu fructe și frișcă: 

Blat: 6 ouă, 6-7 linguri zahăr, 12 linguri făină, 5 linguri apă rece, 1 linguriță praf de copt, esență de rom; Crema de iaurt: 300 ml frișcă lichidă, 250 g iaurt, 11 linguri pline zahăr pudră, 2 plicuri gelatină granule, 1 kg de căpșuni, 2 plicuri zahăr vanilat; Pentru décor: 200 ml frișcă lichidă, ornamente; Pentru sirop: zeama de la un compot de ananas, piersici etc.

Preparare Tort cu fructe și frișcă: 

Mixați foarte bine ouăle cu zahărul. Adăugați apa, esența de rom, apoi făina cernută și amestecată cu praful de copt și un praf de sare. Puneți compoziția într-o formă rotundă (diametrul 26 cm) și dați la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 minute. Lăsăți blatul la răcit, apoi tăiați-l. Pentru cremă, hidratați gelatina într-o cană de compot 10 min, apoi o încălziți,fără să fiarbă. Amestecați iaurtul cu zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi puneți gelatina călduță și încorporați bine. Adăugați frișca bătută, căpșunile sau orice alt fruct doriți. Băgați crema la rece timp 15-20 minute. Așezați inelul pentru tort pe un platou. Așezați blatul, însiropați-l foarte bine, apoi puneți crema de iaurt. Dați la frigider pentru 10 minute, apoi așezați partea rămasă de blat însiropată. Puneți crema de iaurt și mai dați la frigider pentru 5-7 minute. Decorați cu frișcă și opțional ornamente.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1