Rețeta câștigătoare de la cititori: Tort cu foi cu miere

tort_cu_foi_de_miere.jpg

retete, tort, foi, miere, preprarare
Tort cu foi de miere
Citeste tot despre: 

Câștigătoarea noastră este Palagica Ureche. Ea va primi un aparat de vidat. Palagica Ureche ne-a pregătit Tort cu foi cu miere.

Ingrediente Tort cu foi cu miere:

Foi: 600 g făină, 150 g zahăr, 200 g miere de albine, 20 g (1 lingură) bicarbonat de sodiu, 100 g unt gras, 1 ou, 1 linguriță extract de vanilie, 1 praf de sare, 2-3 linguri de lapte; Cremă: 8 foi gelatină, 1 cutie mandarine conservate, 750 g brânză degresată, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 100 ml suc de mandarine, 1 plic finesse coajă rasă de lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie, 500 ml frișcă.

Preparare Tort cu foi cu miere: 

Pentru foi, se pun într-o crăticioară la foc mic mierea de albine, untul, sarea și zahărul. Se fierbe până când începe să bulbucească și zahărul e dizolvat. Se ia de pe foc și se răcește. Se cerne faina împreună cu bicarbonatul într-un castron, iar în mijloc se adaugă compoziția cu miere, apoi oul bătut și extractul de vanilie. Se amestecă până când ingredientele lichide sunt înglobate în făină, apoi se răstoarnă tot conținutul pe masă. Se frământă aluatul, apoi îl împărțim în 3 bucăți egale, se întinde și se dă la cuptor, pe rând. Pentru cremă, se prepară gelatina. Mandarinele se lasă la scurs într-o sită, sucul se colectează și se măsoară 100 de ml. Brânza se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, sucul de mandarine și cu coaja de lămâie. Se încorporează gelatina cu crema de brânză. Frișca se mixează spumă tare, apoi se încorporează în cremă. Se amesteca crema de brânză cu frișcă. Umplem foile cu cremă de brânză și frișcă. Decorați cu cevă place.

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1