Rețeta câștigătoare de la cititori: Prăjitura Natalia

prajitura_natalia.jpg

prajitura, natalia, crema, caise, unt, mascarpone, preparare
Prăjitura Natalia
Citeste tot despre: 

Câștigătorul nostru se numește Popa Constantin Cosmin. El va primi un aparat de vidat. Popa Constantin Cosmin ne-a pregătit Prăjitura Natalia.

Ingrediente Prăjitura Natalia: 

Blat: 450 g zahăr tos, 1/2 linguriță sare, 220 g iaurt, 110 ml ulei vegetal, 2 ouă, 2 lingurițe extract de vanilie, 250 g făină albă, 80 g cacao, 1 linguriță praf de copt, 2 lingurițe rase de bicarbonat, 60 ml apă fierbinte, 480 g caise din compot; Cremă ganache: 400 g ciocolată 50% cacao, 500 ml frișcă naturală din lapte; Cremă albă: 125 g unt, 125 g zahăr pudră, 1 lingură extract vanilie, 125 g ciocolată albă de bună calitate, 150 g cremă de brânză.

Mod de preparare Prăjitura Natalia: 

Pentru blat, într-un bol amestecam toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul. Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul. Omogenizăm cele două compoziții. Turnăm 60 de ml apă fierbinte peste aceasta, amestecând rapid. Turnăm compoziția în tavă și coacem la 180 grade, până trece testul scobitorii. Lăsăm la răcit, apoi tăiem blatul în 5. Pentru ganache, aducem smântâna în punctul de fierbere și o dăm jos de pe foc, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. Dăm la rece pentru o oră, apoi îl spumăm cu mixerul câteva secunde. Pentru crema albă, punem ciocolata cu untul să se topească de jumătate, adăugăm zahărul și spumăm cu telul. Adăugăm și crema de brânză și mai batem până se încorporează. Pentru piureul de caise, dăm caisele la blender, punem la foc mediu, până se reduce și se îngroașă. Asamblare: Ungem fiecare blat cu câte 2 linguri de piure de caise. Pe primul blat punem jumătate din crema albă, pe al doilea 1/4 din ganache, pe al treilea cea de doua jumătate de cremă albă, pe al patrulea iar 1/4 din ganache, punem ultimul blat uns cu piure de caise. Îmbrăcăm întreaga prăjitura în ganache-ul rămas. Decorăm cu ceea ce ne place.

Loading...

Citește și