Reţeta câştigătoare de la cititori: Coaste de porc dulci-picante

Ultima actualizare:

    Coaste de porc dulci picante
Coaste de porc dulci picante

Câştigătoarea noastră se numeşte Claudia Baban. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.

Ingrediente: 1 kg coaste de porc; Pentru marinadă: 200 ml bere, 100 ml ulei de  măsline, o lingură sos de soia, o linguriţă pudră de ghimbir, boabe de piper, boabe de coriandru, sare, piper, sucul de la o portocală, o ceapă roşie, 3 căţei de usturoi, o crenguţă de rozmarin;

Pentru sosul dulce-picant: o lingură ketchup dulce, o lingură ulei, 2 linguri miere de albine, ½ linguriţă pudră de chilly;

Preparare

Coastele se condimentează cu sare şi piper. Din celălalte ingrediente se face un amestec. Ceapa se taie mărunt şi usturoiul se zdrobeşte puţin. Coastele împreună cu amestecul se pun într-o pungă de friptură şi se lasă la marinat peste noapte. A doua zi am pus punga cu costiţele într-o tavă şi am lăsat cam 40 de minute la cuptor. După acest timp, costiţele sunt destul de moi, aşa că le vom scoate din pungă şi punem peste ele sosul dulce picant, obţinut prin amestecul ingredientelor. Mai lăsăm la cuptor cam 30 de minute, timp suficient ca ele să se înmoaie şi să se desprindă de pe os. Vor avea o culoare rumenă superbă. Am servit cu garnitură de cus-cus şi murături din producţia proprie. Poftă bună!

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net