Rețeta câștigătoare de la cititori: Ciulama cu piept de pui și smântână

ciulama_cu_piept_de_pui_si_smantana.jpg

retete, ciulama, piept, pui, smantana, preparare
Ciulama cu piept de pui și smântână
Citeste tot despre: 

Câștigătoarea noastră se numește Silvia Ghiță. Ea va primi un aparat de vidat. Silvia Ghiță ne-a pregătit Ciulama cu piept de pui și smântână.

Ingrediente Ciulama cu piept de pui și smântână: 

400 g piept de pui dezosat și fără piele, 1 ceapă, 1 morcov, 3 linguri făină, 50 ml ulei, 100 g smântână, 1 legătură mărar, sare, piper.

Mod de preparare Ciulama cu piept de pui și smântână: 

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece cu sare. Când începe să fiarbă, i se alege spuma și apoi se adaugă ceapa și morcovul. Se lasă să fiarbă la foc domol pentru a nu se tulbura supa. Când pieptul și legumele sunt fierte, se strecoară supa. Într-o cratiță punem uleiul la încins și încoporăm făina, amestecând în continuu până se omogenizează. Se stinge cu zeama de la supă și se continuă fierberea timp de 10 minute la foc mic. Se adaugă pieptul de pui fiert și tăiat în cuburi mari, morcovul fiert tăiat rondele și mărarul tocat mărunt. Se potrivește de sare și piper și se drege cu smântâna, amestecând bine. Se servește fierbiente cu mămăliguță.

Loading...

Citește și