Rețeta câștigătoare de la cititori: Bărcuțe de dovlecei umpluți

barcute_de_dovlecei_umpluti.jpg

retete, dovlecei, umpluti, ceapa, usturoi, preparare
Bărcuțe de dovlecei umpluți
Citeste tot despre: 

Câștigătoarea noastră se numește Ionescu Adina. Ea va primi un aparat de vidat. Ionescu Adina ne-a pregătit Bărcuțe de dovlecei umpluți.

Bărcuțe de dovlecei umpluți

 

Ingrediente Bărcuțe de dovlecei umpluți: 

500 g carne tocată de porc, 2 felii de pâine înmuiate și stoarse, 1 ceapă mică, 3 căței de usturoi, sare, piper, cimbru uscat, puțină boia dulce, verdeață tocată (mărar, pătrunjel), 4 dovlecei mai mici (cca 1 kg), 700 ml suc de roșii (mai subțire) sare, piper, 2 linguri de ulei, smântână și verdeață pentru servit.

Preparare Bărcuțe de dovlecei umpluți: 

Se pregătește carnea tocată asezonată cu ceapă, usturoi, cimbru, sare, piper și boia dulce. Se pun și cele 2 felii de pâine și framântam totul bine cu mâinile. Se taie dovleceii, se scobesc de miez și se sărează puțin. Se distribuie carnea tocată astfel încât toți dovleceii să fie bine umpluți. Opțional se pot adăuga felii de roșii deasupra. Se alege o tavă încăpătoare în care punem sucul de roșii, eventual diluat cu apă caldă, astfel încât să obținem 700 ml de lichid. Se presară puțină sare peste sos și se așează dovleceii în tavă. Se încinge cuptorul la 200 C, se pune o folie de aluminiu peste tavă și se dau la cuptor pentru 30 de minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor cca 30 de minute pentru a se rumeni.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 1 dovlecel ras prin răzătoarea mică şi stors de zeamă, o cană de lapte, o cană de făină, o lingură de ulei de măsline, 2 ouă, o linguriţă de praf de copt dizolvată în zeamă de lămâie, sare, o legătură mărar, telemea frecată cu puţin unt pentru umplutură.

  • Ingrediente: 2 dovlecei, 250 g iaurt, 200 g pesmet, 150 g caşcaval, sare şi piper.

  • Ingrediente: 425 g dovlecei, 6 ouă mici, 60 g ulei, 125 g caşcaval, 125 g jambon, 150 ml lapte, 250 g făină, 3/4 plic praf copt, 1 ardei roşu, roşii cherry, sare, piper.