Reţeta câştigătoare: Cheesecake cu topping de caramel - Alina Joiţa

cheesecake.jpg

Cheesecake cu topping de caramel
Cheesecake cu topping de caramel

Câştigătoarea noastră se numeşte Alina Joiţa. Ea va primi un aparat de vidat.

Ingrediente: Pentru crustă: 150 g biscuiți, 130 g unt, 100 g zahăr; Pentru cremă: 375 g zahăr, 5 ouă, 50 g făină, 2 linguri suc de lămâie, 1 sticluță esență de vanilie, 800 g cremă de brânză.

Preparare: Pentru cheesecake este recomandat să folosiți o tavă rotundă de tort cu margini înalte, detașabile. Biscuiții se mărunțesc la blender, se adaugă zahărul și untul topit și se omogenizează. Veți obține o pastă. Puneți compoziția în tavă. Folosind baza unui pahar sau a unei căni, distribuiți pasta de biscuiți pe toata baza tăvii, nivelând-o foarte bine. Crusta se coace în cuptorul incins timp de 10 minute și apoi se lasă la răcit. Pentru umplutură: Se amestecă crema de brânză, zahărul, sucul de lămâie și esența de vanilie cu mixterul. Adăugați treptat câte un ou, omogenizați-l și abia apoi mai adăugați altul, până le terminați. La final se încorporează făina și crema de brânză este gata. Crema se toarnă în tavă, peste crusta răcită și se coace în cuptorul încins timp de 50-55 de minute, până se încheagă foarte bine. Nu vă panicați dacă, după scurgerea timpului, nu este în totalitate închegată la mijloc, este normal să fie așa. Se servește cu topping de caramel.

 

Loading...