Prăjitură delicioasă- Nadaban Carmen

Citeste tot despre: 

Şase albuşe se bat spumă cu 10 linguri de zahăr, 2 linguri pesmet, 1 lingură făină, 8 linguri nucă măcinată, 1 praf de copt stins cu oţet. Blatul se coace într-o tavă unsă cu ulei şi fină.

Se pune prima dată în tavă 200 de g de nucă prăjită şi tăiată bucăţele (sau alune), apoi se varsă blatul şi se dă la copt. După ce se coace se răstoarnă pe o tavă cu nucile în partea de sus, când e cald se pune deasupra 250 g de finetti şi se dă la rece.

Când s-a răcit se pun deasupra la finetti pişcoturi însiropate în cafea naturală sau în ness sau poate face şi un sirop din zahăr, inka. Peste pişcoturi se pune următoarea cremă:

Crema: 6 gălbenuşuri, 2 linguri de cacao, 12 linguri zahăr şi 8 linguri de cafea naturală sau de ness dizolvat în apă se fierb pe foc.

După ce a fiert se ia şi se lasă să se răcească. Între timp se bate ½ l frişcă care l-a sfârşit se va amesteca cu crema fiartă pe foc. Deasupra se rade ciocolată.

Loading...