Prăjitură cu mousse de mascarpone şi fructe de pădure - Manu Ioana

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu mousse de mascarpone
Prăjitură cu mousse de mascarpone

Ingrediente:

Blat:

8 ouă

7 linguri zahăr

1 baton vanile

7 linguri făină

20 g ciocolată albă rasă

coajă rasă de portocală;

Sirop:

1 ceaşcă cafea expresso

o linguriţă de zahăr

esenţă de rom; 

500 g mascarpone

300 ml frişcă

1 plic gelatină

200 g ciocolată albă;

Decor:

200 g fructe de pădure

2-3 linguri zahăr

1 plic gelatină.

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm albuşurile cu un vârf de sare şi jumătate din zahăr până devine ca o bezea. Adăugăm şi gălbenuşurile mixate la rândul lor cu restul de zahăr. Cu o spatulă adăugăm şi făina, ciocolata, coaja de portocală şi vanilia. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem compoziţia şi dăm la cuptor circa 35 minute. Pentru sirop, amestecăm zahărul cu cafeaua rece şi romul. Pentru crem, într-o crăticioară topim la bain-marie ciocolata cu frişca şi lăsăm să ajungă la temperatura camerei. După răcire, adaugăm gelatina (pregătită în prealabil conform instrucţiunilor de pe plic) şi crema de mascarpone. DPentru decor, într-o crăticioră punem fructele cu zahărul şi lăsăm la foc mic să se lege puţin apoi adăugăm gelatina. Blatul îl tăiem în două şi prima parte o însiropăm, adăugăm crema de mascarpone şi cel de al doilea blat (pe care nu îl insiropăm) şi deasupra fructele. Se dă la rece. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net