Prăjitură cu bezea - Diana Barbu
Ultima actualizare:
Ingrediente: 8 ouă, 2 - 3 căni de făină, ½ cană de ulei, praf de copt, 1 cană de lapte bătut, 1 cană de zahăr, esenţă de vanilie sau rom (după gust), gem de caise sau piersici (trebuie să fie mai subţire, pentru a se putea însiropa blatul).
Mod de preparare: Se separă gălbenuşul de albuş, iar gălbenuşurile se freacă împreună cu zahărul, uleiul, laptele bătut, esenţa de rom/vanilie, praful de copt stins în oţet şi făina, până se obţine o compoziţie uşor vâscoasă.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute.
Când blatul este copt, punem gemul de caise sau piersici, punem albuşurile bătute spumă şi mai lăsăm la cuptor, aproximativ 5 - 10 minute.
Pofta bună!