Post negru, numai cu acordul medicului

Citeste tot despre: 

Postul are, fără îndoială, virtuţi terapeutice, pentru că ajută organismul să scape de toxinele acumulate. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, ne spune de ce trebuie să cerem înainte sfatul medicului.

Postul e o metodă perfect naturală de vindecare, principala lui acţiune fiind cea de curăţare, de purificare, de odihnire a anumitor organe.

Postul negru e ţinut doar cu apă, necesară pentru a evita deshidratarea şi pentru ca toxinele din corp să se elimine mai uşor prin rinichi şi piele.

Majoritatea oamenilor cred că, dacă omit o masă, nu le va fi bine.

Omul poate trăi însă fără hrană multe zile, rezervele interioare pentru aceasta fiindu-i suficiente.

În acest sens, sunt oameni care au ţinut post negru timp de 40 de zile, pentru a se vindeca de boli grave sau pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu.

Totuşi, postul negru de lungă durată trebuie ţinut sub supravegherea unui specialist, care să determine constituţia individuală şi să transmită recomandările necesare.

La începutul postului pot apărea diverse manifestări neplăcute, cum ar fi dorinţa puternică de a mânca, senzaţii uşoare de leşin, dureri de cap, palpitaţii etc.

Acestea sunt, de fapt, simptome normale ale postului şi vor dispărea în scurt timp. De multe ori, persoanele la care apar aceste tulburări sunt tocmai cele care au mai mare nevoie de post.

Aceasta arată că au acumulat o mare cantitate de reziduuri şi de impurităţi în sânge. Postind, corpul devine armonios, se mişcă uşor, pielea devine albă şi catifelată.

Pentru a elimina toxinele din corp, în timpul postului este indicat să se consume apă caldă (fiartă şi uşor răcită).

Revenirea din postul negru se face gradat, la început consumând mai mult hrană lichidă şi ulterior trecând la mâncăruri mai consistente.

Perioada de revenire din post trebuie să dureze atât timp cât a durat şi postul, pentru a feri organismul de şocuri şi pentru a-l face să revină treptat la alimentaţia normală.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1