Plăcintă cu mere și scorțișoară ca la mama acasă

placinta-cu-mere-raicu.jpg

Plăcintă cu mere de la Andreea Raicu
Plăcinta cu mere îți va aduce aminte de copilărie
foto: andreearaicu.ro
Citeste tot despre: 

A venit momentul recoltei, al frunzelor galbene, al mirosului de must, nuci, pere, gutui și mere proaspăt culese. Vedeta deserturilor de toamnă este plăcinta cu mere și scorțișoară. Parcă niciodată nu are gust mai bun ca acum. E sănătoasă, se face simplu, rapid, și cu siguranță va fi atât pe placul celor mari, cât și al celor mici.

Rețeta de plăcintă cu mere și scorțișoară de la Andreea Raicu

Dacă vrei să prepari un desert cu fructe de sezon, atunci merele, dovleacul, perele, prunele și afinele sunt cele mai potrivite ingrediente. Andreea Raicu a mizat pe mere și ne dă, pe blogul ei, o rețetă de plăcintă „ca la mama acasă”. Recomandă doar să înlocuiești clasicul zahăr rafinat cu unul din nucă de cocos. Acesta din urmă are un indice glicemic mai mic, iar gustul desertului nu va avea de suferit, ba din contră, va căpăta o aromă ușor caramelizată.

Rețeta este simplu de făcut

Ingrediente: 1,5 kg de mere răzuite, 1 linguriță de scorțișoară, 3-4 linguri de zahăr de cocos, o lingură de unt și 2 foi de aluat de foietaj, decongelate conform instrucțiunilor de pe pachet.

Mod de preparare: merele se curăță de coajă, se rad, se scurg bine de zeamă, apoi se amestecă cu zahărul de cocos și cu scorțișoara. Untul se topește într-o cratiță, se adaugă merele și se călesc 10 minute. În timp se ce răcesc, se preîncălzește cuptorul la 200 de grade și se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune prima foaie, se înțeapă cu furculița din loc în loc, apoi se întinde uniform stratul de mere. Deasupra se pune cealaltă foaie, se înțeapă de asemenea cu furculița și se dă la cuptor pentru 40-50 de minute. Ca să se rumenească, poți să ungi foaia de sus cu puțin lapte sau ou bătut.

Loading...

Citește și

  • Ingrediente:Pentru blat: 5 gălbenuşuri, 12 linguri de zahăr, 12 linguri ulei, 15 linguri de lapte, 15 linguri de făină, 1 plic praf de copt. Pentru umplutura de mere: 10 mere, 5 linguri zahar pentru călit merele, 2 plicuri zahăr vanilat. Pentru bezea: 5 albuşuri, 5 linguri de zahăr.

  • Dacă-i întrebi ce vor să mănânce, cei mici se vor gândi automat la desert. Vor înşira cu maxim entuziasm nume de prăjituri, tipuri de ciocolată şi de îngheţată. Nu e copil care să nu-şi dorească dulciuri. Prin urmare, ce surpriză mai frumoasă le poţi face de ziua lor decât un desert?! Dar în loc să-l cumperi din magazin, mai bine îl prepari în casă, din ingrediente de calitate şi în varianta sănătoasă. Vedetele pasionate de gătit vă dezvăluie câteva reţete delicioase şi simplu de preparat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1