Plăcintă cu mere. Rețetă simplă și rapidă

placinta-cu-mere.jpg

Plăcintă cu mere
Plăcinta cu mere și scorțișoară este vedeta dulciurilor pe care le preparăm toamna
Sursa foto: Laura Macavei
Citeste tot despre: 

Ți-e poftă de-o plăcintă cu mere pufoasă și aromată, așa cum mâncai în vremea copilăriei? Iată o rețetă simplă și rapidă pe care o poți prepara oricând și care va fi desertul favorit al întregii tale familii!

Plăcintă cu mere. Rețetă simplă și rapidă

Plăcinta cu mere este, pe lângă cea cu dovleac, vedeta sezonului rece. Rețetele sunt foarte multe și diferă în funcție de regiune, dar și în funcție de complexitate. Unele sunt mai dificil de preparat în timp ce altele în doar 30 de minute sunt numai bune de servit. Iată o rețetă simplă și rapidă, pe care o poți prepara oricând cu efort minim. 

Plăcintă cu mere. Ingrediente

10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 12 linguri de apă, făină cât cuprinde, bicarbonat de amoniu, praf de copt, 4 mere mijlocii, zahăr, scorțișoară, o lămâie

Mod de preparare

Mod de preparare aluat: Într-un vas se amestecă zahărul, uleiul și apa, iar apoi se adaugă o lingură de bicarbonat de amoniu stins cu zeamă de lămâie sau oțet. Apoi, se adaugă făină cât cuprinde și un pliculeț de praf de copt. Înainte de a fi folosită, făina se cerne. La sfârșit, compoziția obținută trebuie să fie moale și lipicioasă, vâscoasă ca o plastilină. Vasul se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 15...20 de minute. 

Mod de preparare compozișie: Între timp, se prepară compoziția. Se spală bine merele, se curăță de coajă, se dau prin răzătoarea mică, se amestecă cu zahăr după gust, se adaugă o linguriță de scorțișoară și două lingurițe de suc de lămâie. După 15 minute, se strecoară bine în așa fel încât să se scurgă tot sucul format.

Vasul cu aluat se scoate de la rece, iar compoziția se modelează cu mâinile sub formă de bilă. Aceasta se taie în două. O jumătate se întinde pe blatul de lucru tapetat cu făină. Foaia formată se pune într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu ulei și făină. Se adaugă compoziția de mere, iar apoi se acoperă cu următoarea foaie de aluat. Aceasta din urmă se înțeapă pe alocuri cu furculița.  Tava se dă la cuptor la 180 de grade pentru 30-40 de minute. 

Plăcintă cu mere. Mod de servire

Tava se scoate din cuptor și se acoperă cu un ștergar curat, în așa fel încât materialul textil să nu atingă aluatul. Apoi, după ce s-a răcit, se presară zahăr pudră vanilat. Placinta cu mere se taie și se așază pe un platou acoperit. 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1