Plăcintă cu dovleac - Matei Ştefania

Citeste tot despre: 

Ingrediente: un dovleac mediu, 200 g unt, 3 ouă, 200 g iaurt, 100 g smântână, 600 g făină, 250 g zahăr, 1 lingură rasă bicarbonat de amoniu, 200 g nuci, zahăr pudră.

Mod de preparare: Untul se freacă spumă cu zahărul. Galbenuşele se pun unul câte unul în compoziţie, amestecând continuu, după care se adugă iaurtul şi smântâna, apoi albuşurile bătute spumă, bicarbonatul de amoniu şi făina în ploaie până se omogenizează foarte bine, rezultând un aluat.

Se împarte aluatul în şase părţi egale şi fiecare parte se întinde şi se umple cu compoziţia de dovleac şi nuci, după care se rulează.

Compoziţia de dovleac se face în felul următor: dovleacul se rade şi se amestecă cu puţin zahăr, apoi se căleşte şi se lasă puţin la răcit, apoi se amestecă cu nucile pisate.

După ce foile au fost umplute cu această compoziţie, şi au fost rulate, se ung cu ou bătut apoi se aşează în tavă şi se dă la cuptor la foc mediu pentru 40 de minute.

După ce este scoasă se lasă puţin la răcit, se pudrează cu zahăr pudră şi se porţionează.

Poftă bună!

Vezi şi:

Prăjitură cu dovleac

Plăcintă cu mere şi halva

Plăcintă
cu surprize

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


Loading...