Paste cu spanac şi mozzarella - Mariana Bertalan

Ultima actualizare:

    Paste cu spanac şi mozarella
Paste cu spanac şi mozarella

Ingredientele de baza sunt: paste, sos de roşii, frunze de  spanac şi mozzarella.

INGREDIENTE

  400 g paste

  400 g spanac proaspăt sau congelat

  2 căţei de usturoi

  1 ardei gras (al meu a fost roşu)

  2-3 roşii proaspete sau din conservă

  2 linguri de ulei de măsline

  200 g mozzarella

  100 g parmezan (opţional)

  sare/piper

  busuioc

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente, conform instrucţiunilor de pe  pachet.  Dacă folosiţi spanac congelat, nu e nevoie să îl  decongelaţi în prealabil. Dacă folosiţi spanac  proaspăt, atunci frunzele trebuiesc spălate foarte bine  fiecare în parte, opărite 1-2 minute în apă cu sare,  lăsate la scurs şi răcorit şi apoi tocate. Usturoiul tocat împreună cu ardeiul gras tăiat mărunt se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline, după care se  adaugă roşiile şi spanacul. Se potriveşte sosul de sare  şi piper şi se lasă la fiert aproximativ 20 de minute.  Pastele se scurg de apă şi nu se clătesc. Se toarnă  imediat peste paşte sosul fierbinte şi se amestecă pentru  omigenizare. Se aşează paştele pe farfurii şi feliile de  mozzarella deasupra. paştele fiind încă fierbinţi, vor  înmuia numai bine feliile de mozzarella. Dacă doriţi puteţi adaugă opţional şi parmezan ras. Decoraţi cu frunzuliţe de busuioc proaspăt şi savuraţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net