O rețetă gustoasă pe zi: Tort cu fructe uscate

tort_cu_fructe_uscate.jpg

retete, tort, fructe, uscate, preparare
Tort cu fructe uscate
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Tort cu fructe uscate.

Ingrediente Tort cu fructe uscate: 

Pentru blat: 4 morcovi, 350 g făină, 150 ml compot, 50 g nuci, 8 caise uscate, 8 smochine uscate, 50 g stafide, 5 ouă, 200 g zahăr brun, 200 ml ulei de floarea-soarelui, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, ghimbir, nucșoară, scorțișoară; Pentru cremă: 700 g frișcă bătută, esență de vanilie, coajă de portocală bio, nuci, pentru decor.

Preparare Tort cu fructe uscate: 

Pentru blat, cureți morcovii, apoi îi dai prin răzătoarea mică și-i amesteci cu stafidele, caisele și smochinele tăiate și cu nucile sfărâmate. Adaugi compotul, zahărul brun și cel vanilat, ouăle,  uleiul, ghimbir, nucșoară, scorțișoară, după gust și, la final, încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi și așezi aluatul într-o formă rotundă cu inel detașabil. Dai blatul la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi îl lași la răcit. Pentru cremă, mixezi frișca cu esența de vanilie până când obții o consistență fină. Tai blatul în jumătate, pe lung. Întinzi jumătate din crema de frișcă, îl așezi pe al doilea, întinzi restul de cremă, apoi presari nucile sfărâmate și coaja de portocală.

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 218 g biscuiţi digestivi. 100 ml lapte condensat.Crema: 500 g brânză proaspătă de vaci, 300 ml frişcă lichidă, 1 banană, 200 g zahăr.

  • Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri lapte, 8 linguri ulei, 1 praf de sare, 15 linguri făină, 1 vârf cuţit de praf de copt.Pentru cremă şi decor: 1 l frişcă lichidă, 1 linguriţă zahăr pudră vanilat, 300 g struguri, 1 măr.

  • Ingrediente: 250 g pişcoturi ( sau 200g pişcoturi şi 70 g napolitane tubulare ), 400 g o cutie de smântână, 1 pachet de budincă de vanile cu sau fără fructe - 37 g + 500 ml lapte, 6-7 piersici, 250 g zahăr, 250 g branză de vaci, esenţă de rom 2 stropi, 3 pacheţele a câte 10 g gelatină , 20 de vişine fără sâmburi ( de preferat vişine altoite-sunt mai dulci, sau se ţin vişinele intr-un vas cam 1 oră cu 2 linguri de zahăr, apoi se scurg).