O reţetă gustoasă pe zi: Tort cu două creme

Tort-două-creme.jpg

Tort cu două creme reteta
Tort cu două creme
Citeste tot despre: 

Reţeta gustoasă de azi este tort cu două creme.

Ingrediente Tort cu două creme:

Pentru blat: 250 g biscuiți, 70 g unt topit, 4 linguri lapte, 200 g pișcoturi; Pentru crema de ciocolată: 100 g ciocolată neagră, 280 g brânză cremoasă, 1 plic zahăr vanilat, 80 g zahăr pudră, 10 g gelatină, 100 ml apă, 350 ml frișcă lichidă, 1 praf sare; Pentru crema de cafea: 250 ml lapte, 200 ml cafea tare, 200 ml frișcă lichidă, 15 g gelatină, 2 albușuri, 150 g zahăr, 4 linguri amidon de porumb, 100 g fulgi de ciocolată; Pentru decor: fulgi de ciocolată albă, boabe de cafea.

Preparare Tort cu două creme:

Pentru blat, dai prin blender biscuiții, apoi îi amesteci cu untul topit și cu laptele. Așezi pișcoturile unul lângă altul într-o tavă cu pereți detașabili, răstorni blatul, îl nivelezi și o dai la frigider. Pregătești crema de ciocolată: hidratezi gelatina, bați frișca lichidă rece până devine cremoasă. Mixezi brânza cu zahărul pudră, cu zahărul vanilat și cu sarea. Topești ciocolata, o lași să se răcoarească, apoi o torni în amestecul de brânză. Topești gelatina pe baie de aburi și o omogenizezi în cremă și o întinzi peste blatul de biscuiți. Dai tava din nou la frigider o oră. Pentru crema de cafea, pui laptele la încălzit. Amesteci zahărul cu gelatina, cu amidonul și cu cafeaua. Adaugi laptele fierbinte și așezi amestecul pe foc până se îngroașă. Bați albușurile spumă, apoi le încorporezi în crema fierbinte. La final, adaugi fulgii de ciocolată. Torni crema de cafea peste cea de ciocolată. Decorezi prăjitura cu ciocolată albă și cu boabe de cafea și o dai la frigider.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente pentru blat: 8ouă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr + 2 căni zahăr, 1 plic zahăr vanilat.

  • Ingrediente: 250 g pişcoturi ( sau 200g pişcoturi şi 70 g napolitane tubulare ), 400 g o cutie de smântână, 1 pachet de budincă de vanile cu sau fără fructe - 37 g + 500 ml lapte, 6-7 piersici, 250 g zahăr, 250 g branză de vaci, esenţă de rom 2 stropi, 3 pacheţele a câte 10 g gelatină , 20 de vişine fără sâmburi ( de preferat vişine altoite-sunt mai dulci, sau se ţin vişinele intr-un vas cam 1 oră cu 2 linguri de zahăr, apoi se scurg).

  • Ingrediente: 218 g biscuiţi digestivi. 100 ml lapte condensat.Crema: 500 g brânză proaspătă de vaci, 300 ml frişcă lichidă, 1 banană, 200 g zahăr.

  • Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri lapte, 8 linguri ulei, 1 praf de sare, 15 linguri făină, 1 vârf cuţit de praf de copt.Pentru cremă şi decor: 1 l frişcă lichidă, 1 linguriţă zahăr pudră vanilat, 300 g struguri, 1 măr.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1