O rețetă gustoasă pe zi: Tort cu cremă de ciocolată

tort_cu_crema_de_ciocolata.jpg

retete, tort, ciocolata, crema, preparare
Tort cu cremă de ciocolată
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Tort cu cremă de ciocolată.

Ingrediente Tort cu cremă de ciocolată: 

3 ouă, 300 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 200 g zahăr, 200 g iaurt gras, 1 linguriţă esenţă de vanilie; Pentru cremă: 100 g gem de caise, 2 pere, 300 ml frişcă lichidă, 400 g ciocolată neagră.

Preparare Tort cu cremă de ciocolată: 

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Amesteci gălbenuşurile cu iaurtul, adaugi esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. La final, încorporezi albuşurile cu mişcări ușoare de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi îl lași la răcit câteva ore. Pentru cremă, pui frişca lichidă pe foc până dă primele semne că vrea să clocotească. Opreşti focul şi adaugi 300 g de ciocolată, pe care ai rupt-o bucăţele. Ciocolata trebuie să fie acoperită de frişcă, ca să se topească uniform. Amesteci constant. Laşi compoziția să se răcească complet,

apoi o dai la congelator o oră. Ulterior, o mixezi până obţii o cremă pufoasă. Descojești perele, le îndepărtezi cutia cu semințe și le feliezi. Ungi blatul cu gemul de caise, apoi așezi feliile de pere. Torni trei sferturi din crema de ciocolată peste ele, apoi o nivelezi, iar cu restul îmbraci tortul. Razi ciocolata neagră rămasă și decorezi cu ea marginile tortului.

 

Mai multe rețete găsești pe clickpoftabuna.ro!

Loading...

Citește și