O rețetă gustoasă pe zi: Tartă pufoasă cu gutui

tarta_pufoasa_cu_gutui.jpg

tarta, gutui, vanilie, preparare
Tartă pufoasă cu gutui
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Tartă pufoasă cu gutui.

Ingrediente Tartă pufoasă cu gutui: 

4 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 200 g făină, 1 gutuie mare, 1 linguriță esență de rom, 1 praf de sare, 2 linguri zeamă de lămâie, 100 g zahăr pudră, pentru decor.

Preparare Tartă pufoasă cu gutui: 

Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă, apoi adaugi esența și gălbenușurile, unul câte unul. Încorporezi făina cernută, apoi albușurile, cu mișcări ușoare de jos în sus. Torni compoziția într-o formă rotundă, tapetată. Cureți gutuia, o tai felii, nu foarte groase, pe care le stropești cu zeama de lămâie și le așezi peste compoziție. Dai tarta la cuptor până când se rumenește ușor, apoi o scoți, o lași la răcorit și o pudrezi cu zahăr.

 

Mai multe rețete găsești pe clickpoftabuna!

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 2 ouă întregi se bat cu 1 cană cu zahăr, alternativ se adaugă o ceşcuţă cu ulei + 1 cană cu lapte.

  • mancare gutui carne preparat reteta

    „Îmi plăcea cum spunea Dan Nicolescu : de la gutuie se mănâncădoar mirosul. Dar o tocană de pasăre sau de viţel, aromată cu gutui fragede, aurii-arămii, cu sos gros, iute-dulce-acrişor, măi să fie, îmi plouă în gură şi-mi diluează cerneala din calculator“, scria Radu Anton Roman în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, apărută la editura Paideia. Iată şi reţeta regretatului Radu Anton Roman pentru cea mai bună mâncare de gutui cu carne!

  • Ingrediente: 200 g făină , 75 g unt/margarină, 1 ou, 1 praf de sare, 1 linguriţă praf de copt, 100 g bacon, 150 g caşcaval ras, 5-6 ciuperci mari champignon, 5 ouă, 300 g smântână