O rețetă gustoasă pe zi: Tartă fragedă cu ciocolată

tarta_frageda_cu_ciocolata.jpg

tarta ciocolata smantana lichida zahar
Tartă fragedă cu ciocolată
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi e Tartă fragedă cu ciocolată.

Ingrediente Tartă fragedă cu ciocolată:

Pentru aluat:

1 ou, 250 g făină, 125 g unt rece, 1 praf sare, 1 lingură apă rece;

Pentru umplutură:

300 ml smântână lichidă, g zahăr pudră, 100 g unt, 250 g ciocolată cu lapte, 200 g ciocolată amăruie, 100 ml lapte 1 praf de sare, 100 g ciocolată răzuită.

Preparare Tartă fragedă cu ciocolată: 

Tai cubuleţe untul foarte rece şi îl amesteci cu făina până capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi oul şi sarea, continuând să frămânţi. Dacă mai e nevoie, pui o lingură de apă foarte rece. Când aluatul s-a omogenizat, îl dai la frigider o oră.

Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţii formei. Pui peste ea hârtie de copt, în care aşezi un strat de făină sau de boabe uscate de fasole, şi coci coaja de tartă 25-30 de minute, în cuptorul încins la 180 ºC. Laşi la răcit.

Între timp, pui smântâna amestecată cu zahărul şi un praf de sare pe foc. Când dă în clocot, opreşti focul şi adaugi ciocolata tăiată bucăţi şi untul. Amesteci până când totul se omogenizează, iar crema este lucioasă. La final, torni laptele şi îl încorporezi. Răstorni compoziţia în aluatul de tartă şi laşi să se răcească câteva ore la frigider, apoi o poţi tăia felii. Dacă vrei, ornezi cu ciocolată răzuită.

 

Loading...
 
 

Citește și