O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu brânză și caise

tarta_cu_branza_si_caise.jpg

Tartă cu brânză și caise reteta
Tartă cu brânză și caise
Citeste tot despre: 

Reţeta gustoasă de azi este tartă cu brânză și caise.

Ingrediente Tartă cu brânză și caise:

Pentru aluat: 100 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, 250 g făină, 1 linguriţă praf de copt; Pentru umplutură: 400 g brânză, 10 caise, 2 linguri smântână, 1 ½ lingură amidon, 2 linguri zahăr, 1 ou, unt pentru uns.

Preparare Tartă cu brânză și caise:

Pentru aluat, mixezi untul moale cu zahărul până când compoziția capătă o culoare deschi­să. Adaugi oul și mai mixezi 2 minute. Torni în ploaie făina cernută cu praful de copt și amesteci cu o lingură, apoi cu mâna. Învelești aluatul în folie alimentară și-l dai la frigider o oră. Între timp, pregătești umplutura. Amesteci bine brânza cu zahărul, smântâna și oul. Adaugi amidonul și amesteci din nou. Speli caisele și le cureți de sâmburi. Întinzi aluatul rece pe o tavă cu pereții înalți unsă cu unt. Deasupra torni umplutura de brânză și decorezi cu jumătăți de caise. Dai prăjitura 10 minute la cuptorul preîncălzit la 180 °C. Ulteri­or, micșorezi temperatura cuptorului la 160 °C și coci tarta 50 de minute.

 

Loading...

Citește și