O reţetă gustoasă pe zi: Ruladă cu șuncă

rulada_cu_sunca.jpg

rulada sunca ingrediente preparare
Ruladă cu şuncă

Ingrediente:

Pentru aluat: 140 g unt, 120 g făină, 300 ml lapte, 4 ouă, sare; Pentru umplutură: 100 g unt, 1 lingură muștar, 200 g șuncă, 1 ardei roșu, sare, piper.

Preparare:

Torni treptat laptele rece și amesteci încontinuu. Pui pe rând ouăle în compoziție, le omogenizezi și adaugi un praf de sare. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o lași la cuptorul deja încălzit 30 de minute. Când este gata, o răstorni peste altă foaie de copt și o rulezi bine. Pentru umplutură, lași untul să se încălzească la temperatura camerei, adaugi muștarul, sare și piper după gust, ardeiul tocat și le amesteci bine. Desfaci rulada și întinzi umplutura pe toată suprafața, apoi așezi șunca. Rulezi la loc, o învelești în folie alimentară și o păstrezi la rece până în momentul servirii.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Ingrediente: Pentru foaia de rulada: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 3 linguri ulei, 5 linguri făină. Pentru crema de ciocolată: 250g ciocolată menaj, 200 ml frişcă lichidă, 50 g unt. Pentru glazură: 50 g ciocolată menaj, 3 linguri ulei.

  • Ingrediente: 4 ouă de casă, 4 linguri zahăr, 4 linguri ulei, 4 linguri făină, arome, 1 praf de sare, 4-5 linguri gem la alegere.