O rețetă gustoasă pe zi: Pulpe de iepure la cuptor

pulpe_de_iepure_la_cuptor.jpg

reteta, iepure, cuptor, ciuperci, preparare
Pulpe de iepure la cuptor
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Pulpe de iepure la cuptor

Ingrediente Pulpe de iepure la cuptor: 

6 pulpe de iepure, 500 g ciuperci champignon, 6 castraveţi muraţi, 2 cepe, 200 g kaizer, fire de cimbru, 1 lingură ulei; Pentru marinată: 150 ml suc de roşii, 100 ml vin alb sec, sare, piper, orez fiert la abur, pentru garnitură.

Preparare Pulpe de iepure la cuptor: 

Amesteci sucul de roşii cu vinul alb şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Cu această marinată ungi pulpele de iepure. Dai carnea peste noapte la frigider. A doua zi, o scoţi şi o laşi la temperatura camerei. Cepele le tai julien, ciupercile felii şi kaizerul cubuleţe. Le pui la călit, 5 minute, într-o tigaie cu puţin ulei. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Carnea o aşezi într-o tavă, iar peste ea torni marinata. În aceeaşi tavă pui şi legumele călite cu kaizerul. Adaugi şi castraveţii tăiaţi. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 45 de minute. Îndepărtezi folia şi laşi carnea să se rumenească încă 15 minute. La final, o presari cu cimbru proaspăt. Serveşti friptura caldă, decorată cu cimbru şi cu garnitură de orez.

 

 

Loading...

Citește și