O rețetă gustoasă pe zi: Pulpă de miel la cuptor

pulpa_de_meil_la_cuptor.jpg

pulpa de miel rumenita la cuptor
Pulpă de miel la cuptor
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Pulpă de miel la cuptor. Puteți încerca unul dintre modurile clasice de a prepara carnea de miel la cuptor.

Ingrediente Pulpă de miel la cuptor:     

1 pulpă de miel sau de ied (2 – 2,5 kg), 50 ml ulei de măsline, 100 g iaurt gras, 2 linguriţe sare grunjoasă, 1 linguriţă piper negru măcinat, 1 linguriţă boia dulce, 1 linguriţă oregano uscat, 3-4 rămurele rozmarin, zeama de la 1 lămâie, 1 căpăţână mare de usturoi, 200 ml vin alb sec.

Mod de preparare Pulpă de miel la cuptor:           

Speli pulpa şi o ştergi cu şerveţele de hârtie. O crestezi din loc în loc. Faci o marinată din ulei de măsline, iaurt gras, sare grunjoasă, piper negru, boia dulce, oregano uscat şi zeamă de lămâie. Ungi pulpa şi o laşi la marinat în frigider câteva ore sau peste noapte. O pui într-o tavă cu pereţii înalţi şi înfigi în crestături frunzuliţe de rozmarin. Torni vinul şi marinata rămasă, completezi cu apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi dai la cuptor la 170 ºC, timp de 2 ore. Întorci friptura o dată şi, dacă e nevoie, completezi cu apă. Tai căpăţâna de usturoi transversal şi o pui în tavă. Îndepărtezi folia şi mai laşi la cuptor 30-40 de minute, până ce pulpa este frumos rumenită. Serveşti cu salată verde de sezon. Poftă bună! 

 

Loading...
 
 

Citește și