O rețetă gustoasă pe zi - Prăjitură cu pepene roșu și cremă de unt

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu pepene roșu și cremă de unt
Prăjitură cu pepene roșu și cremă de unt

Rețeta gustoasă de azi: Prăjitură cu pepene roșu și cremă de unt

Ingrediente:

Pentru blat:

8 ouă, 6 linguri zahăr brun pudră, 150 g făină albă, 150 g făină spelta, 2 linguri amidon de porumb, 2 linguri tărâțe de grâu, 1 praf de sare, 6 linguri făină de migdale; 

Pentru crema de unt:

250 g unt, 400 g zahăr pudră, 8 linguri lapte; Pentru jeleu: 500 g pulpă de pepene verde pasată, 200 g zahăr, 30 g gelatină;

Pentru decor:

4 felii pepene verde.

Preparare: 

Pentru blat, bați ouăle cu zahărul brun până când compoziția își triplează volumul. Adaugi cele trei tipuri de făină, tărâțele, amidonul și sarea. Amesteci cu o paletă de sus în jos. Torni aluatul în două tăvi tapetate și le dai la cuptorul preîncălzit, la 190 °C, 40 de minute. Pentru crema de unt, bați untul moale cu zahărul până obții o compoziție pufoasă. Adaugi laptele și continui să mai mixezi 10 minute. Pentru jeleu, hidratezi gelatina, amesteci piureul de pepene verde cu zahărul și le pui pe foc, până se topește zahărul. Lași la răcit puțin, apoi adaugi gelatina hidratată. Pui primul blat de prăjitură peste care întinzi 1/3 din crema de unt și dai platoul la frigider 20 de minute. Peste stratul de unt, pui jeleul de pepene. Dai platoul din nou la frigider încă 20 de minute. Peste stratul de jeleu de pepene, mai întinzi o parte din crema de unt, apoi suprarpui cealaltă bucată de blat și acoperi prăjitura cu restul de cremă. Decorezi desertul cu bucăți de pepene verde și-l dai la frigider 6-8 ore.

image
image
image
image
image
image
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net