O reţetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu frişcă

Ultima actualizare:

    Prăji cu frişcă
Prăji cu frişcă

IngredientePentru blat6 linguri de făină 2 gălbenuşuri4 albuşuri 30 g unt100 g zahăr 100 g ciocolată (sau 2 linguri cacao)1 praf de copt sare

Pentru umplutură300 g zmeură 200 ml frişcă lichidă (sau smântână dulce) 2 linguri gelatin granulatăPentru décor200 g zmeură100 g jeleu de zmeurăPreparare1.     Topeşti ciocolata şi untul în bain-marie, le amesteci bine şi le laşi să se răcească.2.     Separat, baţi cele 4 albuşuri spumă tare, ca pentru bezea, împreună cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, pe rând, praful de sare, apoi ciocolata, şi în final, făina cernută cu praful de copt. Amesteci bine până obţii un aluat consistent pe care îl torni într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul bine încălzit în prealabil şi laşi la copt aproximativ 30 de minute.3.     Pentru umplutură treci zmeura prin blender sau o zdrobeşti cu presa. Încălzeşti 2 linguri de piure în care dizolvi gelatina. Baţi frişca lichidă cu telul sau cu mixerul, adaugi piureul de zmeură şi gelatin dizolvată. Laşi totul la rece până se coace şi se răceşte blatul.4.     Tai blatul în trei felii subţiri, aşezi 2 rânduri de umplutură cu piure de zmeură, între cele 3 blaturi, iar pe ultimul blat, aşezi un strat gros de jeleu înmuiat pe foc şi fructe proaspete de zmeură. Laşi la rece câteva ore înainte de a o servi.

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net